Dagelijks Lekker, Amsterdam

Zou het, 'Dagelijks Lekker'?

Misschien, als Erik Nook op de Zuidas zou werken en om een loopje verlegen zat, vanaf zijn kantoor op de 23e verdieping. Hij had alleen de indruk dat die collega's zichzelf gemiddeld meer luxe gunden dan wat Dagelijks Lekker te bieden had.

Proletarisch royaal beleggen deden ze wel, bij Dagelijks Lekker. Brie met paprikaspread en paprikareepjes: de beide helften van het doorgesneden broodje waren even dik als de brie en de paprika bij elkaar, zoals dat hoorde in de horeca. Niemand belegt zijn broodjes thuis zo dik. Zoals niemand thuis brie met paprikaspread en paprika combineert.

En die hele stapel brood en brie en paprika met paprikaspread kostte maar 1,90! Alles koste hier trouwens 1,90. Twee gevulde koeken voor 1,90. Soep voor 1,90. Salade mozzarella en groene pesto: 1,90. Yoghurt smoothie met mango en perzik: 1,90.

'En als ik nou één gevulde koek wil?' vroeg Erik Nook, die zulke dingen nooit zou vragen op de plekken waar voor één gevulde koek 3,50 werd gerekend. Hij was op de zuidas, voor het parkeergeld alleen kon hij al hier twintig gevulde koeken kopen.

'Dat moet je aan de baas vragen', zei de caissière, die ook de broodjes belegde en de tafels schoonmaakte en rechtzette.

Zou het beroepsdeformatie zijn, dat Erik Nook van elk commercieel concept het fijne wilde weten? 1,90, wie had die prijs verzonnen? Hoeveel dubbeltjes zaten er hier in de kassala?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leicastore, Amsterdam

Zwarthout, Leersum